Տեղեկատվություն

Բադեր `Կարոլինա

Բադեր `Կարոլինա

Տարածել և ապրելավայր

Մայրենի է Հյուսիսային Ամերիկայում, որտեղ երկու բազմազան բնակչություն է ապրում երկու ափերին (Ատլանտյան ափ և Խաղաղ օվկիանոսի ծովափ): Ձմռանը նրանք գաղթում են դեպի հարավ, որտեղ ձևավորվում են զույգեր, որոնք վերադառնալու են հյուսիս ՝ վերարտադրվելու համար: Այն ապրում է լճակներով և ճահճոտ տարածքներում ծառերով հարուստ տարածքներում: Այն գերության մեջ բերվել է շատ երկար ժամանակ:

Մորֆոլոգիական բնութագրերը

Սեռական դիորֆիզմը շատ ակնհայտ է:
Արական սև-կանաչ-կապույտ ֆոնի վրա ունի սպիտակ շերտերով գլուխ: Բեկը նարնջագույն-կարմիր է: Կզակի գոտին սպիտակ է, իսկ շագանակագույն կրծքը ՝ սպիտակ գույնով: Դեղնավուն փորը և հիպերը: Կանաչ-կապույտ մեջքին և թևերով: Դեղին ոտքեր: Խավարման ժամանակ այն կորցնում է վառ գույների մեծ մասը, բայց պահպանում է նույն հիմնական ձևավորումը:
Արական չափս ՝ 47-51 սմ:
Կինն ունի մուգ շագանակագույն միատարր վերարկու, ավելի թեթև է մարմնի ստորին մասում: Սպիտակ աչքերի շրջանակը և կզակի ժապավենը: Բեկը և ոտքերը դեղնավուն-մոխրագույն գույնով
Իգական չափս 43-49 սմ:

Սնուցում և վարք

Բնության մեջ այն կերակրում է խոտաբույսերով, բողբոջներով, միջատներով և հատապտուղներով: Այն ժայռի խոռոչներում կամ կիրճերում պատրաստված բույնի մեջ 15-20 ձու է դնում: արատավորումը տևում է երեսուն օր:
Գերության մեջ կան Caroline Ducks- ներ, որոնք ամբողջովին սպիտակ են:

Կարոլինա արական - Aix- ի հովանավոր - (http://claycoleman.tripod.com)

Կարոլինայի բադերի զույգ - Aix- ի սպա (լուսանկար Սյուզան Հոֆման http://animaldiversity.ummz.umich.edu)

Տեսանյութ: Պոեզիայի աշխարհում - ՖԵԼԻՔՍ ՊԵՏՐՈՍՅԱՆ (Սեպտեմբեր 2020).